1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Fashion blog: "Mocná Matcha"

Fashion blog: "Mocná Matcha"

Nevíme jak vy, ale nás to podzimní počasí láká domů, pod deku, ke knížkám, ke svíčkám…prostě k té domácí pohodě, kterou si můžeme užívat díky dlouhým večerům. Pokud jste na tom stejně jako my, určitě vám k tomu chybí čaj nebo káva. My pro vás máme skvělý tip, který je navíc velmi zdravý, a v sychravém podzimním a zimním počasí vás nadopuje antioxidanty. Tento zelený poklad najdete v prodejně OXALIS v přízemí.

MATCHA je čistý zelený čaj, který je výjimečný už samotným pěstováním. Přibližně 20 dní před sklizní se celá plantáž zastíní, čímž je odebráno rostlině až 90 % slunečního světla a ta je nucena vytvářet mnohem více chlorofylu (zeleného barviva) a také aminokyseliny L-theaninu, zodpovědného za chuť, tím získají čajové lístky tu užasnou jasně zelenou barvu.

Celý proces výroby čaje je velmi dlouhý a drahý. Než se sklízí čajové lístky, uběhne několik let. Po sklizni přichází na řadu zpracování čaje v několika mezikrocích až po ten konečný, kdy se čaj drtí na speciálních žulových mlýncích na velmi jemný prášek, který známe jako MATCHA.

Hlavním důvodem, proč je Matcha o tolik účinnější a opěvovaná oproti klasickým, byť velmi kvalitním zeleným čajům, je právě práškovitá konzistence, která se v nápoji nebo při vaření rozptýlí a konzumuje se tak celý čajový lístek, nejen výluh z něj.

PŘÍPRAVA ČAJE MATCHA

Pro správnou přípravu čaje Matcha potřebujete misku, bambusovou lžičku a metličku na šlehání (vše koupíte v prodejně Oxalis). 

Dáte dvě bambusové lžičky čaje do misky, zalijete 100 ml horké vody (nikdy ne vařící, voda by měla mít 80˚C) a pomocí speciální metličky rozmícháte až je nálev jemný a zpěněný. 

Pak už si nápoj dochutíte podle sebe – čaj je hodně silný a má výraznou chuť – pokud na to nejste zvyklí doporučujeme přidat med nebo mléko. Z Matcha čaje se připravují i kávy – latte nebo cappuccino, přidat jej můžete i do smoothie. Jeho použití je opravdu pestré a záleží jen na vašich chutích.

V prodejně OXALIS koupíte čaje Matcha v několika různých baleních a z různých čajových oblastí. Pokud váháte nebo chcete čaj jen vyzkoušet, kupte si vzorek na přípravu jednoho šálku a uvidíte, jestli mu propadnete nebo ne :) 

Petra a Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace