1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Fashion blog: "KDO JE KVÍDO?"

Fashion blog: "KDO JE KVÍDO?"

ALBI představilo 1. září své nové hry pro předškoláky a malé školáky s chobotničkou Kvído. Kvído je nový vzdělávací koncept od Albi, který je určen pro děti od 3 do 8 let a jeho „tváří“ se stala chytrá a vynalézavá chobotnice KVÍDO – ta zábavnou formou v dětech podporuje vědění, inspiraci, rozvíjí jejich dovednosti a pomáhá jim objevovat spoustu zajímavostí.  

Celý soubor vzdělávacích her je vytvořený ve spolupráci se speciálními pedagogy a psychology, tak aby u dětí zábavnou formou rozvíjely komunikaci, koncentraci a emoční inteligenci. 

Vybírat můžete z několika variant a typů her – od domácích stolních her až po zajímavé menší varianty „na cesty“, které dětem umožní objevovat svět kolem nich a zabavit se při cestování.

Celá sada KVÍDO obsahuje vzdělávací obrázkové vějíře, netradiční pexeso, zábavné kvízy, interaktivní divadlo a několik her na cesty. Každá z nich rozvíjí jiné dovednosti a má varianty pro mladší i starší děti, takže se zabaví mladší i starší sourozenci. 

Chytrý vějíř
Každý vějíř obsahuje 100 obrázků s otázkami a odpověďmi a pomáhá dětem rozvíjet především logické myšlení a koncentraci. 

Moje první kvízy
Vybrat si můžete ze tří druhů – Svět kolem nás, Zvířata nebo Farmu. Právě tady jsou otázky rozděleny pro dvě věkové kategorie, takže můžou hrát spolu mladší i starší sourozenci. 

Chytrá pexesa 
Nejde o tradiční pexeso, které všichni známe. Tady musí děti spojit ne dva stejné obrázky, ale významově společné věci (např. slon, slonice a slůně), které k sobě patří a tvoří celek. I pexesa jsou rozděleny do 4 věkových kategorií. Pro nejstarší kategorii (7 +) je určeno anglické pexeso. 

Povídačky na cesty
Povídačky na cesty podporují společné povídání mezi dětmi a rodiči a otevírají řadu zajímavých otázek třeba pro společné cesty autem a rozvíjejí především dětskou fantazii.

Hádanky na cesty
Hádanky na kartičkách se 4 různými tématy – pro 4 věkové kategorie dětí. Děti pomocí mazacího fixu doplňují a dokreslují úkoly na kartičkách. 

Pohádkové divadlo
Opravdové divadlo s rekvizitami, postavami a kulisami. Rozvíjí tak dětskou fantazii a děti si mohou vytvořit svůj příběh ze světa pirátů, princezen nebo ze života na farmě.

Sešit plný aktivit
Tento sešit je nejlepší pro nastartování vašich dětí po prázdninách. Děti si tak rozvíjejí pozornost, paměť i matematické uvažování. I sešity jsou určeny samostatně pro 4 věkové kategorie.

Všechny tyto hry jsou ideální na nadcházející dlouhé večery a upršené víkendy :)

Petra & Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace