1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: "Co číst v létě?"

Lifestyle blog: "Co číst v létě?"

K létu patří knížky asi stejně jako plavky. Je to prostě kombinace, která k sobě patří a v létě se nám chce číst tak nějak víc. V zimě u krbu to má své kouzlo, ale číst si venku na zahradě a houpat se v houpací síti nebo si dát knížku do tašky a číst si při obědové pauze v parku, to je zase něco jiného. My obě čteme rády a nedáme dopustit na klasické tištěné knížky. Taky si troufáme říci, že máme i přehled v novinkách a knížkách, které by vám rozhodně neměly uniknout.

Proto jsme pro vás připravily pár knižních tipů, které by vám neměly chybět v kufru, až se budete balit na dovolenou.

Jestli se o něčem v poslední době hodně mluví, pak je to Ester Geislerová a Josefina Bakošová a jejich TERAPIE SDÍLENÍM. Jako spousta dobrých projektů, i tento vznikl náhodou a hlavním motivem bylo prostě sdílet bolest a rozčarování z rozchodu. Před několika měsíci tyto dvě kamarádky vystavily na svých sociálních sítích několik mrazivých, a zároveň cynický úsměv vzbuzujících vět, kterými se jistý muž rozešel s jejich kamarádkou. Tato internetová senzace spustila lavinu a během následujících týdnů jim sami čtenáři začali posílat své rozchodové věty a hashtag „terapie sdilenim“ se stal doslova kultovním. Kniha je věrným obrazem autentického prostředí internetových chatů a messengerů, kde se dnes tak často odehrávají trpké konce vztahů. Sebrané věty opravdu fungují jako svébytná terapie, při četbě a úlevném smíchu si člověk rád připomene, že tak zle na tom přece jen ještě není.

ZAKÁZANÉ OVOCE od Jojo Moyes je horkou novinkou a bestsellerem hlavně pro ženy. Knížka pojednává o poklidném přímořském městečku Merham, které se ještě vzpamatovává z následků druhé světové války, když poklidné místní vody rozčeří příchod bohémské skupinky s nejasnými vzájemnými vztahy. Ti se nastěhují do moderního, na tu dobu architektonicky výstředního domu ihned na pobřeží a konzervativní obyvatelé Merhamu jsou ihned pobouřeni. Mladou Lottie a její přítelkyni Celii však tento “vykřičený” dům i jeho osazenstvo neodolatelně přitahuje.

A jaká může být DOVOLENÁ S MODERNÍM FOTREM od Dominika Landsmana? Deníček moderního fotra. Není snad člověka, který by tenhle název neznal. Dominik Landsman ve svých “deníčcích” vyčerpávajícím způsobem vysvětluje, že mateřská dovolená rozhodně není žádná dovolená. V této nové knize zjistíte, že ani s letní dovolenou to není žádné terno, zvlášť když máte malé dítě a manželka vás místo na každoroční chalupu donutí jet do Bulharska k moři. A kdyby jen to! Tato jeho žena Nataša, se chopila pera a knížku za Dominika napsala. Výsledkem je nejen dovolenkové vyprávění, ve kterém se každý z nás najde, ale také odhalení několika peprných a utajovaných skutečností z intimního života moderního fotra.

Nesmrtelný Jo Nesbø a nový MACBETH. Milovníkům severských detektivek asi nemusíme nemusíme představovat. Je to nejlepší polda, jakého kdy měli. Když se nepodařený zátah na dealery zvrhne v krveprolití, přichází inspektor Macbeth se svým týmem rychlého nasazení, aby zachránil situaci. Macbeth je však i vyléčený feťák s problematickou a tryznivou minulostí.  Tato knížka se na vaší dovolené určitě neztratí. Budete se těšit na každou její další stránku.

Snad vás některá knížka zaujala a zařadily jsme ji na váš pomyslný seznam toho, co vám v létě nesmí uniknout. Všechny knížky koupíte v prodejně Neoluxor ve Zlatém Jablku v prvním patře.

Petra & Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace