1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Týden zdraví zavítá ve čtvrtek 11.10. do Zlatého jablka

Týden zdraví zavítá ve čtvrtek 11.10. do Zlatého jablka

Týden zdraví ve Zlíně se ve čtvrtek 11. října zastaví i v obchodním centru Zlaté jablko. Ve spolupráci s odborníky z plicního oddělení krajské nemocnice bude pro zájemce připraveno vyšetření plic, zajímavosti o plicích i poradna odvykání kouření. Zdravotníci budou přítomni v přízemí prodejní galerie Zlatého jablka od 11 do 19 hodin.

Obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko ve Zlíně je jedním z míst, ve kterém bude možné navštívit akci spojenou s Týdnem zdraví. Ten pořádá statutární město Zlín od 8. do 14. října. Ve Zlatém jablku najdou jeho návštěvníci projekt „Zdravé plíce“ připravený s pracovníky Plicního oddělení Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, a to ve čtvrtek 11. října od 11 do 19 hodin.

„Zdravotníci zde všem zájemcům nabídnou možnost změřit si kondici plic, míru oxidu uhelnatého v dechu, krevní tlak, okysličení krve a plicní funkce,“ přiblížil Jiří Kratochvíl, ředitel Zlatého jablka.

Dále bude možné zhlédnout, jak probíhá bronchoskopické vyšetření dýchacích cest, prohlédnout si interaktivní maketu plic, porovnat zdravé a kuřákovy plíce i získat informace o možnostech léčby závislosti na tabáku. Všechna měření jsou bezplatná.

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace