1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: "Vzpomínáme a nezapomínáme"

Lifestyle blog: "Vzpomínáme a nezapomínáme"

Přelom října a listopadu je po celém světě ve znamení oslav „svátku všech svatých“. Amerika má dýně a Halloween. My máme Dušičky. Možná vás překvapí, že obojí má svůj původ z dob Keltů. Ti věřili v kouzlo magické noci z 31. října na 1. listopadu, kdy se měly setkávat duše mrtvých s žijícími. Oblékali se pestrých masek a zapalovali ohně, aby se ochránili od zlých duchů. Hodné duchy pak provázeli na cestě svítícími lucernami, které vyráběli z vydlabané řepy.

Každá část dnešního světa si z tohoto keltského svátku vzala něco. Američané slaví maskami a vydlabanými dýněmi. Naše „Dušičky“ jsou mnohem více komornější a pro mnoho z nás mají osobní význam. Víkend okolo 2. listopadu navštěvujeme rodinu a vzpomínáme na ty, kteří už žijí jen v našich srdcích.

V tomto období začátku podzimu, kdy i babí léto je nenávratně pryč, se také snažíme rozzářit šedivé dny oranžovými dýněmi a zapálenými svíčkami v lucernách. Našim domovům vládne podzimní výzdoba. V Květinářství Orchidej můžete nejen načerpat inspiraci na podzimní květinovou výzdobu a nakoupit tady svíčky, ozdoby a květiny na vlastní výrobu, ale koupíte tady i hotové košíky nebo už nazdobené květináče, které vám budou dělat radost doma nebo zdobit vstupní dveře.

Každý z nás má někoho, na koho bude tento víkend vzpomínat. A i když na ně s láskou myslíme každý den, tak o víkendu jim půjdeme zapálit svíčku a položit věnec.

Petra & Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace