1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Dobročinný KnihoTrh vynesl Jakubovi přes 5000Kč

Dobročinný KnihoTrh vynesl Jakubovi přes 5000Kč

Podzimní KnihoTrh ve Zlatém jablku přilákal stovky zájemců o kvalitní četbu, kteří navíc každým nákupem přispěli handicapovaném Jakubu Lagovi z Kroměříže. Celkový výtěžek z pátečního odpoledne dosáhl výše 4200 Kč a vedení centra tuto částku navíc navýšilo poukazy na nákup v hodnotě dalších 1000 Kč.

Z každé prodané knihy putovalo dvacet korun Jakubovi, který od narození trpí dětskou mozkovou obrnou. Získané peníze jeho rodině pomohou financovat nákladné rehabilitace či nákup potřebných kompenzačních pomůcek. „Těší nás, že tato akce pořádaná v našem centru, může alespoň trošku ulehčit Jakubovi život a že i my prostřednictvím KnihoTrhů můžeme přispívat na prospěšnou věc“, uvádí ředitel centra Zlaté jablko Jiří Kratochvíl.

Knihy na akci nabízela redakce Zlínského nočníku společně s dobročinným obchodem Dobroděj, vizovickým Dotekem a organizací Knihomilové.cz. "KnihoTrhy ve Zlíně pořádáme už od roku 2016 a máme radost, že zájem lidí má stále stoupající tendenci. Po prvním roce, jsme ke Zlínu přidali i Olomouc a Přerov a od prosince nově přibude i KnihoTrh v Brně. Akcí vždy podpoříme potřebného člověka nebo organizaci z regionu," popisuje šéfredaktor Zlínského nočníku Igor Dostál.

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace