1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: "KOUSEK ASIE V UGO SALATERII"

Lifestyle blog: "KOUSEK ASIE V UGO SALATERII"

UGO na podzim nikdy nezklame a připraví si pro nás něco, co nás zahřeje a co nás ochrání před všemi rýmičkami světa! Ovšem tentokrát nám udělali opravdu velkou radost. ASIE! O tento zážitek se nenechte připravit a ochutnejte tajemné východní menu.

Základní surovinou nového podzimního menu jsou všechny východní kořeny, které spolu s čerstvou zeleninou a ovocem zatočí s nachlazením i chřipkou. Tím prvním je ŽENŠEN – čínský poklad, který najdete v drinku Šangri-La spolu s mangem, maracujou, mrkví a pomerančem. My jsme jej ochutnaly a ta kombinace chutí je opravdu dokonalá.

Dalším asijským kořenem, tentokrát japonským, je WASABI. Ano, to už je hodně pikantní záležitost, ale spolu s avokádem, kiwi, okurkou, špenátem a sladkou hruškou – tedy drinkem Emerald Dragon – vás připraví na sychravý podzim a posílí váš imunitní systém. Wasabi je rovněž silný antioxidant. Takže tu máme nápoj vyloženě „na zdraví“!

Posledním bojovníkem je ZÁZVOR. Ten už je v našich kuchyních dobře zabydlený a jeho štiplavá chuť nás nepřekvapí. Obsahuje celou řadu vitamínů, které potřebujeme právě při nachlazení. A co se dalšího skrývá za tajuplným názvem Mystic Temple? Řepa, borůvky, jablko a citrón. Vyzkoušejte sami. Nás láká už jen ta plná červená barva.

A až tam budete, tak si dejte i jídlo. Protože curry s kokosovým mlékem, koriandrem, rýží a černým sezamem! No, je tak ostré, že pokud půjdete promrzlí z práce, tak vás opravdu zahřeje. Mají ho ve vegetariánské variantě se zeleninou nebo pro masožravce s kuřecím masem.

Pokud se chcete držet víc při zemi, tak si dejte Hokkaido salát. Jako lehký podzimní oběd nebo večeře je to ideální varianta. Najdete v něm nejen dýni hokkaido, ale i pečenou řepu. Celý je pak dochucený arašídovým dresingem.

Zajděte si na kousek Asie ve Zlatém Jablku do UGO salaterie v přízemí, protože to stojí za to.

My už jsme byly a půjdeme zase.

Vaše Petra

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace