1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: "Zůstaň (s knížkou) doma!"

Lifestyle blog: "Zůstaň (s knížkou) doma!"

V posledních dnech máme kolem sebe informací až dost. To, co teď ale potřebujeme, jsou pozitivní zprávy a velké krásné příběhy. A kde je najdete? V KNIHÁCH! Dost dobře se v nich dá uniknout na daleká místa, za dobrodružstvím nebo prožít velkou lásku.

Jak si zachovat zdravý rozum a vyjít z toho z nepocuchanou psychikou? Využijte neplánované volno k osobnímu rozvoji a taky třeba knížkám, které se vám doma v posledních měsících a letech hromadily a vy jste neměly čas je číst.

I když to v posledních týdnech tak nevypadá, tak březen je především MĚSÍCEM KNIH. Nakladatelství představují své knižní novinky a naši oblíbení spisovatelé přicházejí s novými příběhy a postavami. Je nějaká kniha, kterou jste měli v hledáčku a plánovali si ji koupit? Podělte se o knižní tipy s námi!

Petra má na seznamu novinek dvě knihy – první z nich je knižní prvotina herečky Terezy Ramba „Dobro druhům“. Tereza v posledních dvou letech procestovala 20 zemí celého světa a velmi zajímavým způsobem své zážitky převtělila do tohoto nevšedního cestovatelského deníku. Knížka obsahuje její vlastní fotky a ilustrace a je opravdu nádherně zpracovaná. Takže pokud chcete cestovat alespoň prstem po mapě, určitě knihu doporučujeme!

Tou druhou je autobiografie světové supermodelky Gisele Bündchen „Lekce – Moje cesta ke smysluplnému životu“. Jaká byla její cesta a životní zkušenosti, které utvářely její rodinný a profesní život? Také jste zvědaví?

Bára má zase na nočním stolku (a to doslova ;) světový bestseller „Proč spíme“ od Walkera Matthewa. Kniha předního světového neurovědce Matthewa Walkera odkrývá nejnovější poznatky z výzkumu spánku a ukazuje, že evoluce nás touto bezbrannou a neproduktivní fází denního rytmu nevybavila náhodou. Vše co vás o spánku zajímalo, jak zdravě usínat, jak díky spánku kreativněji myslet, nebo co dělá s vaším spánkem kofein (to se vám milovníkům kávy líbit nebude :)), co se doopravdy děje během REM fáze, proč se spánkové rytmy během života mění a mnoho dalšího. Každopádně se připravte, že po přečtení této knihy se už neodvážíte svůj spánek zanedbávat a budete chtít prospat celý následující víkend…

A pokud nemáte náladu na novinky, sáhněte po klasice. Lolitu jste možná četli naposledy na střední škole, nebo možná ještě vůbec. Nebo si ji přečtěte znova, tahle patří ke knížkám, které můžete číst několikrát, a stále vás bude bavit.

A i když je prodejna NEOLUXOR v prvním patře Zlatého Jablka zavřená, jejich knihy si můžete objednat online a nechat si je doručit do bezpečí svých domovů. Foto: Tereza Voříšková (IG)

Vaše,

Petra & Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace