1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: "NADČASOVÝ STYL GANT"

Lifestyle blog: "NADČASOVÝ STYL GANT"

Značka GANT je láska. Tedy alespoň naše. A mnoha dalších po celém světě. Její oblíbenost je dána dokonalými střihy, kvalitními materiály a absolutní nadčasovostí. V jejich kolekcích vidíte nejen oblečení, ale především neopakovatelné momenty při setkání s přáteli, chvíle o samotě se sklenkou vína a oblíbenou knihou, odpoledne na golfovém hřišti, chvíle při šálku kávy ve vaší oblíbené kavárně. Zkrátka momenty, které pro nás v dnešní době představují luxus.

GANT se zrodil právě pro každou z těchto chvil. Asi vás nepřekvapí, že jeho domovem je východní pobřeží Spojených států, které bylo vždy živoucím důkazem amerického snu a dodnes je jeho velkou inspirací. Značku založil už v roce 1949 Berl Gantmacher v New Havenu a tím navždy změnil americký a posléze i evropský styl oblékání. Na začátku všeho byly KOŠILE, které jsou dodnes vlajkovou lodí této značky. Ty získaly oblibu díky své kvalitě a nápaditým a pečlivě propracovaným detailům – například „button-down“ nebo poutku „locker loop“. Košile značky GANT se staly synonymem univerzitního stylu, vždyť se koneckonců vyráběly na dohled od Yale University, jedné z nejproslulejších amerických univerzit.

Oblečení GANT je prostě nadčasové, ležérní a dokonale elegantní. Motto značky říká, že je pro všechny, kteří pracují na plné obrátky, ale zároveň dokáží zpomalit a užít si všechny příběhy, které jim svět nabízí. A to všechno s noblesou a grácií.

Dalších slov asi není potřeba. Podívejte se na fotky, ty mluví za vše. Dokonalost oblečení GANT je vidět i na tom, že jsme dokázaly zkombinovat takové outfity, které by vás asi běžně ani nenapadly. Ale tady to jde samo. Květovaná sukně, červená košile s puntíky a k tomu žluté tenisky? Ano! Petra, která barvy ani vzory opravdu nenosí, se v tomto cítila naprosto skvěle. A Bára, chtěla rovnou odejít v bledě modrých košilových šatech z popelínu. Vzory jsou také poznávacím znamením značky – navrhují je přímo její designéři a u jiných je nenajdete. U limitovaných edicí se navíc už nikdy neopakují.

Nakonec jsme ještě obě vyzkoušely KOLEKCI LE MANS. Kdo z vás je filmový fanoušek, tak ví, že jde o legendární vytrvalostní závod sportovních vozů, který se koná ve Francii, poblíž města Le Mans. A proč právě spojení Le Mans a značky GANT? Závod má dlouholetou tradici, byl založený v roce 1923. V období 2.Světové války se nekonal a byl znovuobnoven v roce 1949 – tedy v roce založení GANTu. V této kolekci najdete jednoduchá trika, mikiny, ale i sportovní bavlněné šaty.

No, a co nakonec? Podle posledních dní a s výhledem těch dalších, si léto dává na čas a zatím teda hodně prší a prý ještě chvíli pršet bude. Máme ale dobrou zprávu. V GANT mají super kabát do deště! Ten se nám všem bude asi hodit.

Petra & Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace