1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: "Restart"

Lifestyle blog: "Restart"

Nechejte rok 2020 za sebou, ale zároveň nečinně nečekejte na lepší zítřky. Je potřeba jednat. Je čas na lednové znovuzrození. Je to takové klišé začátku roku, ale my po vás nechceme seznam předsevzetí, která stejně nebudete dodržovat. My s vámi chceme zkusit něco jiného. Pracujte na sobě. A dnešní doba, kdy je snadné ztratit motivaci, tomu přímo nahrává. Co ale máme a co nám nikdo nevezme, je čas. Dokonce ho teď máme mnohem více než kdy jindy. Tedy alespoň čas, který trávíme sami se sebou nebo s rodinou. Pojďme ho smysluplně využít.

Pokud patříte mezi ty, co odpovědi na otázky hledají v knihách, máme pro vás dvě, které vám pomohou nastartovat a rozjet kola vašeho vnitřního rozvoje.

První kniha, která by vás měla zajímat je „Designérem vlastního života“ kterou napsali Dave Evans a William Burnett a jíž navazují na jejich mimořádně úspěšný kurz Life Design (pořádaný na Stanfordově univerzitě), který absolvovaly tisíce lidí – od studentů přes profesionály uprostřed své kariéry po důchodce – hledající novou budoucnost. Protože otázku „Čím v životě budu?“ nebo „Co by mě skutečně bavilo?“ si můžete klást ve dvaceti, i v padesáti. Vše kolem vás někdo vytvořil. Designér, architekt… a právě jejich jednoduchá metoda vás naučí, jak v běžném životě používat základní designérské nástroje k vytvoření života, jaký si představujete.

Tou druhou je „Myšlení rychlé a pomalé“. Autor Daniel Kahneman je nositelem Nobelovy ceny za ekonomii a patří k nejvýznamnějším současným psychologům. V knize vám jednoduše vysvětlí, jak funguje lidská mysl a také rozdíly mezi emotivním rychlým myšlením a pomalejším racionálním uvažováním. Pokud se cítíte zmateni světem kolem sebe a rádi budete mít větší kontrolu nad svými myšlenkami, určitě si tuto knihu připište na seznam.

Vzdělávat se a posouvat své možnosti můžete i s dětmi. U počítačů tráví času až dost, i díky online výuce, tak jim volný čas plánujte dál od tabletů a televize. A takový rodinný večer plný her je skvělý víkendový plán!

Albi Zoom je kvízová hra, která vznikla ve spolupráci s dokumentárním televizním kanálem Prima Zoom, takže vám i vašim dětem pomůže poznat svět zblízka a určitě vás čeká spousta zajímavostí ze světa zvířat, přírody, strojů a cestování.

Větší děti mohou bojovat o Bradavice díky krásné fantasy hře Harry Potter: Boj o Bradavice. A my pamětníci si večery užijeme ve společnosti našich oblíbených postav seriálu Friends s Monopoly Přátelé. Protože součástí našeho vnitřního rozvíjení je i odpočinek a relaxace.

Snad si v knihkupectví Luxor najede nejen něco pro sebe a svůj seberozvoj, ale i něco pro pobavení a zabavení dětí. Objednávat můžete přes eshop a své objednávky si vyzvednete v prvním patře Zlatého jablka.

Petra & Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace