1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: "KNIŽNÍ KLUB"

Lifestyle blog: "KNIŽNÍ KLUB"

Tak trochu jsme v něm všichni. Do kina nemůžeme a svět filmů a seriálů doma prokládáme knížkami, na které jsme neměli čas. A také nekonečným vařením, uklízením a skříně jste si už určitě také přeskládali nejméně třikrát. Času doma je zkrátka moc, tak nějak víc než dřív. A zatímco na premiéry nových filmů si musíme počkat, nové knížky vycházejí nebezpečnou rychlostí. Dvakrát za rok, nás ale čeká hodně speciální nabídka – VELKÝ KNIŽNÍ ČTVRTEK. A ten jarní bude už 18.března 2021. A na co se můžeme těšit? Nabídka je opravdu pestrá a zajímavá – 12 nových knih, které představují to nejlepší čtení na letošní jaro.

Čemu dáváte přednost? Uchýlit se do pohádek, kde dobro zvítězí nad zlem nebo prožít skutečné příběhy?

Iain MacGregor vám v knize Checkpoint Charlie nabídne nový strhující pohled na dějiny berlínské zdi, především slavného hraničního přechodu Charlie, jenž se stal symbolem studené války a střetu o moc mezi Západem a Východem.

Mezi dvanáctku nejlepších se dostala i kniha pamětí Woodyho Allena – Mimochodem. Jeho klasické filmy buď milujete, nebo nenávidíte a stejně to je i s jeho osobou a kontroverzním životem.

Skutečným příběhem je i kniha Z rodu vyvolených, kterou napsal Alain-Fabien Delon. Ano, to příjmení není náhodné – jde o syna slavného otce, který se v knize vyrovnává se svými démony, které mu život ve stínu otce přinesl.

Pokud jste se schovávali pod dekou při čtení Trhliny, Propasti nebo Strachu, tak tu deku zase vytáhněte, protože je tady Smršť – novinka slovenského autora Jozefa Kariky. Tentokrát vás čeká větrný démon v pustém regionu polsko-slovenského pohraničí, blízko přehrad Liptovská Mara a Orava, démon, před kterým není úniku.

Biancu Bellovou si můžete pamatovat asi především díky románu Jezero. Nyní přichází s knihou povídek, která zachycuje fragmenty lidských osudů jako je puberta, první lásky, povedené i nepovedené vztahy, až se přes problémy všedních dní dostaneme ke klidnému stáří. Této linky, kdy se střídají roční období a životy běží, se autorka drží v knize Tyhle fragmenty.

Nebezpečný efekt autorky Mary Aiken je knihou dneška. Tato světová kyberpsycholožka popisuje, jak online prostředí mění lidské chování. Zabývá se nejrůznějšími aspekty internetu, digitálních médií a sociálních sítí a jejich vlivem na člověka a jeho jednání. Jo, tohle všechno my žijeme dnes a denně a asi bychom si o tom měli něco přečíst.

No, a nakonec tady máme ideální knihu pro období „lockdownu“ – Mazej ven! autorky Catherine Ard. Takže dost bylo sezení doma, venku je toho hodně co objevovat! Moderní verze zálesácké příručky do města i na venkov je napsaná na míru dětem 21. století.

Věříme, že si stejně jako my vyberete a nezapomeňte, že knihy si můžete objednat na eshopu Luxor.cz a vyzvednout si je u nás ve Zlatém Jablku v Knihkupectví Neoluxor v prvním patře.

Tak šťastný výběr!

Petra & Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace