1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: "ZASLOUŽÍTE SI SILNÉ PŘÍBĚHY!"

Lifestyle blog: "ZASLOUŽÍTE SI SILNÉ PŘÍBĚHY!"

Dnes je VELKÝ KNIŽNÍ ČTVRTEK! To znamená 16 knižních novinek, které vycházejí právě dnes. 16 hitů podzimní sezóny, které představují výběr toho nejlepšího čtení pro dlouhé podzimní večery. 16 velmi očekávaných novinek, které si zaslouží vaši pozornost. Takže, co nám jubilejní 20. Velký knižní čtvrtek připravil?

Začneme dlouho očekávanou románovou prvotinou proslulého amerického režiséra Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu. Ta vychází z jeho stejnojmenného oscarového filmu a s ohromujícím elánem rozvíjí téma herce s upadající kariérou a jeho dubléra, šoféra a přítele v jedné osobě. Na pozadí se odvíjí i příběh hvězdného páru zlaté éry Hollywoodu Romana Polanski a Sharon Tate. Nečekejte ale doslovný přepis filmového scénáře, kniha nabízí mnohem víc, a i některé postavy tady dostávají mnohem více prostoru. Kultovnímu režisérovi se podařilo na stránky knihy přenést tarantinovský černý humor, smysl pro groteskní situace, překvapivé zvraty a sklon provokovat.

Ve výběru nechybí ani knihy dotýkající se téma druhé světové války. Jako třeba Číslo na tvém předloktí je modré jako tvé oči autorek Stefanie Oswalt a Evy Umlauf. Eva Umlaufová se narodila v roce 1942 v pracovním táboře pro Židy ve slovenských Novákách. Vystudovala medicínu v Bratislavě a v roce 1967 odešla do Mnichova, kde do současnosti působí jako terapeutka. Stefanie Oswaltová je nezávislá novinářka a autorka. Žije v Berlíně. Kniha je autobiografickým příběhem, jež zachycuje příběh jedné rodiny v nelehké době války.

Válku z jiného pohledu nabízí novinka Putzi, Hitlerův pianista a mecenáš autora Thomase Snégaroffa. Putzi se ve 20. letech stal Hitlerovým pianistou a důvěrníkem. Jeho život je dalším neuvěřitelným příběhem, který napsala druhá světová válka.

Román Pavly Horákové Srdce Evropy nabízí pozoruhodný dialog dvou vyprávěcích hlasů, které dělí více než sto let. A také zajímavý pohled na to, jak pevně provázané jsou dějiny českých zemí a Rakouska, objevuje skutečnosti, o nichž se u nás příliš nemluví, či dokonce mluvit nesluší.

Dalším románem je Včelař z Aleppa autorky Christy Lefteri. Jež nabízí autentický a sugestivní příběh o ztrátě domova a síle zármutku, lásky a odvahy, o lidskosti a nezlomné naději na nový začátek v milionové syrském Aleppu. 

Světově proslulá architektka Eva Le Peutrec vám ve své knize Architektura kreativního myšlení /
Jak přeměnit vzdušné zámky v mrakodrapy
prozradí, jak vás mohou složité situace posunout, jak vše zlé přetavit v něco pozitivního, a především jak je důležité používat kreativní myšlení. Jak se malá holka z komunistického Československa, již nadchl film Skleněné peklo s Paulem Newmanem v roli architekta navrhujícího mrakodrapy, dostala na stáž do San Franciska? A jak se později prosadila v oblasti, která přála především mužům?

A tohle jsou jen střípky novinek, které vás od 14. 10. 2021 čekají na pultech knihkupectví LUXOR v prvním patře Zlatého jablka. Takže pokud hledáte nové zajímavé čtení, stačí vyrazit a vybrat si z toho velkého množství nových knižních titulů, které jsou připraveny na pro předvánoční období. A že je z čeho vybírat!

Petra & Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace