1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: "SVÁTEK VŠECH MILOVNÍKŮ KNIH"

Lifestyle blog: "SVÁTEK VŠECH MILOVNÍKŮ KNIH"

Dobré knihy vycházejí po celý rok, dvakrát do roka jich ale v jeden jediný den vyjde hned několik. Tím dnem je VELKÝ KNIŽNÍ ČTVRTEK a ten jarní byl letos 24. března 2022. V tento den vyšlo hned 12 velmi očekávaných novinek, které si zaslouží i vaši pozornost. Nabídka je opět plná velkých jmen, ale i nových autorů a tituly jsou napříč všemi žánry. Vybere si tak opravdu každý. Co zaujalo nás a na co se můžete těšit vy?

Jednou z nejočekávanějších knih je další kniha momentálně jedné z nejoblíbenějších českých autorek Karin Lednické. Ta, po sérii Šikmý kostel, přichází s další (po)zapomenutelnou tragédií českých dějin. V knize ŽIVOTICE oživuje tragický příběh obce Životice a kombinuje vyprávění pamětníků a dokumentární část knihy, při níž čerpá z dostupných rešerší. Text je doplněný mnoha fotkami a je opravdu velmi autentický.

Další krásnou knihu vydává i žijící legenda a průvodce sérií Zázračná planeta z produkce BBC, sir David Attenborough. Ten vypráví příběh začátku své kariéry přírodovědce, dokumentaristy a popularizátora planety Země. Už od roku 1954 cestuje po celém světě a vše zachycuje na kameru. Pokud i vy patříte mezi jeho fanoušky, kniha VÝPRAVY DO DIVOČINY vám nesmí doma chybět.

Novinkou, která by vám rozhodně neměla uniknout je VYTRŽENÍ, románový debut dramatika a ředitele Městského divadla Zlín Petra Michálka. Román z dnešního Zlína otevírá nejdříve detektivní, a čím dál tím více i děsivou cestu pátrání v minulosti. Jak se ukáže, není náhodou, že se vše děje právě ve Zlíně, městě, které trpí „otcovským komplexem“ a stále hledá svou identitu. Co vy na to? Nás rozhodně zaujala a obálka s „21“ by neměla chybět v knihovně každého zlíňáka.

Z dalších novinek vybíráme i dvě knihy určené dětem. Tou první je KNIHA POCITŮ, která je určena dětem od osmi let bez ohledu na to, jestli jsou na své pocity odborníci, nebo jim spíš nerozumí a snadno se v nich ztrácí. Ve třinácti kapitolách budou moct prozkoumat klid, překvapení, radost a štěstí, smutek, strach, odvahu, stud, hněv, závist a žárlivost, znechucení, nudu, zájem a lásku. Krásně ilustrovaná je kniha PIRÁTSKÝ GULÁŠ. V tomto pozoruhodně praštěném a roztomile rýmovaném příběhu od jednoho z nejlepších moderních autorů fantasy, Neila Gaimana, létají pirátské lodě nad městem, baští se jen mírně prošlé koblihy a guláš se vaří z ingrediencí, no, řekněme nečekaných. 

Všechny tyto jarní novinky a mnoho dalších titulů najdete v knihkupectví Luxor v prvním patře Zlatého jablka. Kterou si vyberete vy?

Petra & Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace