1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: "Podzimní čtení"

Lifestyle blog: "Podzimní čtení"

Podzim je období teplých dek, horkého čaje, barevného listí, čím dál kratších dnů a SKVĚLÝCH KNÍŽEK

A pozor – ČTVRTEK 19.10. – je VELKÝ KNIŽNÍ ČTVRTEK - v jeden den tak vyjde hned 16 knižních novinek od předních českých nakladatelů. Těšit se můžete na návrat do Neapole a třetí pokračování Geniální přítelkyně  - knižního fenoménu poslední doby od Eleny Ferrante, unikátní knižní rozhovor s Davidem Kolerem, časosběrnou knihu o životě a díle Heleny Třeštíkové a další novinky od Martiny Formanové, Andrey Sedláčkové, Petry Soukupové nebo na autentickou zpověď lékaře bez hranic Tomáše Šebka z jeho mise v Jižním Sudánu.

Pojďte si projít pár našich knižních tipů, které jsme pro vás vybraly na dlouhé večery pod dekou. Všechny koupíte v knihkupectví NEOLUXOR v prvním patře Zlatého Jablka.

Tohle jsem měla napsat v přítomném čase/ Helle Helle

Dánská prozaička Helle Helle je autorkou šesti románů a tří svazků krátkých próz. A momentálně válcuje instagram tahle její knižní novinka. Je královnou krátkých vět, kterými dokáže přesně vystihnout atmosféru popisovaného místa nebo náladu hlavní hrdinky. Její odpověď na otázku „O čem kniha je?“ je stejně minimalistická jako její styl psaní nebo dánský design. Sama říká, že kniha je o mladé ženě, která postupně hledá své já, svou cestu a své místo. 

Ladič/ Anna Vovsová

Tato kniha je o tom, že minulost nejde zkopírovat a přesadit do přítomnosti, stejně jako před ní nejde utéct na druhý konec světa. Román z českého prostředí o jednom návratu z emigrace, o vině a trestu, o udavačství a pomstě. Kniha vyhrála Literární cenu Knižního klubu.

Jen zvířata/ Ceridwen Dovey

Jen zvířata nám dokáží vysvětlit, co vlastně znamená být člověkem. Netradiční pohled do duše zvířat a vlastně i tak trochu cesta časem uplynulým stoletím. Zvířecí hrdinové vypráví dojemné, tragické a podivné příběhy a vzdávají hold spisovatelům, kteří v různých období světových dějin o zvířatech psali. 

Animalium/ Katie Scott, Jenny Broom

Nádherná obrázková kniha nejen pro děti. Pestrá paleta téměř dvou set živočichů – jejich vývoj a zajímavosti. Království zvířat, do kterého můžete vstupovat kdykoliv se vám zachce. 

Dokonalá dýně/ Anna Walz

Podzim bez dýní snad ani není podzim! Jestli jste z dýní doteď vařili jen polévku, doporučujeme tuto kuchařku, která vám otevře celý dýňový svět a nabídne slané i sladké recepty.

Hana/ Alena Mornštajnová

Alena Mornštajnová je relativně nový český spisovatelský objev, a protože pochází z Valašského Meziříčí, tak si ji trochu přivlastňujeme. Od roku 2013 vydala tři knihy z nichž stojí za zmínku nejen tato její poslední Hana, ale i Slepá mapa. Dokáže nezapomenutelně psát o lidských osudech a o tom, že život není vždy jen krásný. 

Petra & Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace