1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: "Módní vrstvení šperků"

Lifestyle blog: "Módní vrstvení šperků"

Vrstvení – jedno z módních pravidel – které se ale nemusí týkat výhradně jen oblečení. Vrstvit můžete i šperky! A léto je ideálním obdobím pro experimentování! Neřiďte se zaběhnutými pravidly. Šperky zkuste různě vrstvit a klidně i barevně kombinovat. Skvěle to umí v prodejně PANDORA v přízemí Zlatého Jablka. Jděte se tam podívat a také inspirovat jejich novou kolekcí, kterou můžete vrstvit podle sebe. My jsme tam vyzkoušely novou kolekci SHINE, která kombinuje zlato a stříbro.

Pokud se ráno nemůžete rozhodnout který řetízek nebo náramek si dnes vezmete, zkuste je dát dohromady! Chce to trochu citu, přece jen se nemůžete ozdobit jako vánoční stromeček vším co máte ve své šperkovnici.
Zkuste náhrdelníky a řetízky různých délek, dosáhnete tak zajímavého efektu. Vypadá to hezky především na letních boho šatech s výstřihem. Ten nejdelší řetízek můžete klidně do výstřihu i zastrčit, tak že půjde vidět jen jeho část.

Ale pozor i vrstvení má svá pravidla – vyberte třeba několik jednoduchých šperků a pak jeden, který je výrazný. A naučte se balancovat na hraně „čím víc, tím líp“. A možná tady využijte jedno z módních pravidel Coco Chanel „Vždy než odejdete z domu, sundejte si jeden šperk“. Prostě se nezaměřujte ani tak na množství, jako spíše na efekt, kvalitu a provedení šperků.

V rámci vrstvení se také zaměřte jen na jeden druh šperku, tedy pouze řetízky, náramky nebo prstýnky. Nikdy ne všechno najednou. Pokud máte na rukách více prstenů, budou už stačit jednoduché náušnice. Naopak pokud máte dekolt plný řetízků, na ruce už prsteny nedávejte.

Mix kovů
Už dávno neplatí, že můžete nosit jen stříbro nebo jen zlato. Pokud máte oblíbené prstýnky stříbrné i zlaté, klidně je noste dohromady. Uvidíte jak to bude fungovat a vůbec se toho nebojte. Zapomeňte na módní stereotypy a nechejte se řídit instinktem. Kombinujte i různé barvy zlata – žluté, růžové i bílé. Sama si doma vyzkoušejte několik kombinací a uvidíte, která vám bude nejvíce vyhovovat. Navíc léto je pro tohle mixování barev skvělé – na opálené kůži vyniknou třpytivé šperky nejlépe.

Petra & Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace