1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: "V dobré společnosti"

Lifestyle blog: "V dobré společnosti"

Balíte se na dovolenou? Takže plavky, klobouk, letní šaty, hodně šatů, na každý den dvoje, že. A hodně KNÍŽEK! Taky patříte mezi ty, kteří hledají místo v kufru hlavně pro knížky? Ty totiž nezmenšíte. Takže je to většinou boj, jestli se tam vejdou všechny, které chceme, nebo bude muset některá zůstat doma. Pokud toužíte po útěku z reality všedních dní, dovolená je tím pravým řešením. Je jedno, jestli letos jedete vlakem do Chorvatska nebo jste se rozhodli zůstat doma a užít si českou dovolenou. A které knížky by neměly ujít vaší pozornosti? Tohle jsou naše tipy na letní čtení. Je tam od každého něco a my dvě jsme je už stihly přečíst nebo se na ně chystáme právě na dovolené.

Všechny koupíte v prodejně NEOLUXOR ve Zlatém Jablku a POZOR (!) MŮŽETE I VYHRÁT.

DOHAZOVAČKY/ Maddie Dawson

Knižním tipem NEOLUXORU je společenský román Dohazovačky autorky Maddie Dawson, který vypráví příběh starší dámy, která je nejen extravagantní příbuznou, ale především proslulou dohazovačkou. Ve správnou chvíli jí osud do cesty přivane mladou nástupkyni, která má jasnou představu o vlastní obyčejné budoucnosti. Ale možná právě osud chce, aby to všechno dopadlo jinak. Jak? To už si musíte přečíst sami. A JAK SE ZÚČASTNIT SOUTĚŽE? Napište nám na facebook @zlatejablko (pod příspěvek s tímto článkem) vtipný příběh na téma „dohazování“. Jestli bude smyšlený nebo skutečný necháme na vás. Vybereme tři nejlepší příběhy a jejich autoři dostanou od Neoluxoru právě knihu Dohazovačky.

DĚDINA/ Petra Dvořáková

Dědina, místo, které si chcete přečíst. Hranice rozorané mezi poli i lidmi. Hospoda, malá prodejna, zabíjačky. Nevěra a jeden nezdařený pohřeb. To je stručný popis knihy, která dýchá letní atmosférou. A ta obálka! Starý kostkovaný ubrus a babiččiny talíře. Prostě léto. Prostě vesnice. A recenze slibují hodně smíchu.

FOUKNEŠ DO PĚNY/ Radka Třeštíková

Nebude to sice lehké, ale bude to jízda! To slibuje poslední kniha nejúspěšnější české autorky posledních let. Sbalte si do tašky všechna svoje trápení, úzkosti, zmatek, a křivdy, nevyřčená slova i nevyřešené záležitosti, a vydejte se spolu s hlavní hrdinkou na svou vlastní cestu. U knížky se nebudete smát, ale ani brečet. Zato si možná uvědomíte, jak moc nás ovlivňují věci, které jsme nikdy neřekli, ale možná jsme říct měli. My jsme ji četly obě a za nás rozhodně ANO! Tahle na vašem letním seznamu nesmí chybět.

SOUTĚŽ JEDLÍKŮ/ Lukáš Pavlásek

Tato kniha obsahuje 18 povídek oblíbeného českého komika Lukáše Pavláska. Takže čekejte příhody zachycují absurdní, ale zároveň lidské situace ze života, které se staly třeba i vám, a u kterých se hlavně pobavíte. Prostě ideální čtení na léto.

ČÍM STARŠÍ, TÍM LEPŠÍ, ale starší/ Caroline de Maigret, Sophie Mas

Pokud máte doma bestseller Jak se stát Pařížankou, pak vám tuto knihu ani jejich autorky nemusíme vůbec představovat. A jelikož i samy autorky stárnou, přichází další kniha. Tentokrát nás tyto vtipné, moudré a mimořádně šik Francouzky seznámí s tím, co si ženy kolem čtyřicítky myslí a cítí, a poskytnou nám řadu nepostradatelných, vlastní zkušeností prověřených rad, jak se vypořádat s láskou, životem a vůbec vším ostatním. Caroline a Sophie píšou tak, jako si povídají s kamarádkami u sklenky vína. Neberou si servítky, nešetří nikoho, a nejméně sebe. Nebojí se říct nahlas ani věci, kolem kterých se často chodí po špičkách. Kniha je plná krásných fotek a citátů a určitě si ji užijete a i v budoucnu se k ní vrátíte.

Krásné léto ať už jste kdekoliv!

Petra & Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace