1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: "JARNÍ OČISTNÝ RITUÁL"

Lifestyle blog: "JARNÍ OČISTNÝ RITUÁL"

Jaro je (skoro) tady. Dočkali jsme se. Po dlouhé zimě se probouzí naše energie a s ní i nutkání zbavit se věcí, které nepotřebujeme a zkrátka čistá domácnost, ve které se budeme cítit dobře.

Na začátku jara prostě toužíme po očistě – těla, mysli i domácnosti. Proto třídíme šatník, přesazujeme kytky, zkoušíme detoxikační kůry, začínáme cvičit (léto je za rohem!) a uklízíme. Snažíme se zbavit pocitu těžkosti a únavy a zcela přirozeně začínáme u nás samotných.

Pojďme, ale i náš úklid trochu „detoxikovat“. Nejen naše tělo, ale i naše příroda si zaslouží, abychom na ni mysleli a co nejvíce se soustředili na to, abychom ji nezatěžovali. Využijte letošní jaro k tomu, že se zaměříte na ekologické čisticí prostředky. V dnešní době je jich už docela velký výběr. V Drogerii DM najdete celou řadu ekologických značek – počínaje jejich vlastní značkou Denk mit, přes světové značky jako Frosch, ECO VER, FeelEco až po Yellow Blue a jejich krásné obaly. Jsme zkrátka na zelené cestě a nemusíme dlouze hledat ty správné výrobky nebo si je vyrábět doma. Stačí si vybrat. Takže ať už hledáte prostředek na mytí nádobí, univerzální čističe, prací gely, WC čističe nebo tablety do myčky, najdete vše.

Ve složení těchto ekologických (a v mnoha případech i veganských) produktů nenajdete jen sodu nebo ocet, jejichž čistící účinky znaly už naše babičky, ale i aloe vera nebo mandlový olej, které pečují o pokožku. Mnoho účinných látek dodává i nádhernou vůni, takže váš domov bude čistý, bez bakterií a ještě bude vonět po levanduli, heřmánku nebo malinovém octu.

Vždycky je čas na spoustu výmluv a je pravda, že průmyslové znečistění jako jednotlivec neovlivníte, ale prostředí vašeho domova ovlivnit můžete. A začít můžete třeba u mytí nádobí, což je jedna z nejčastějších domácích prací a postupně se přesunout i k dalším. Sami pak zjistíte, že i malá změna může něco znamenat.

Petra & Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace