1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Proběhla rozsáhlá modernizace parkovacího domu

Proběhla rozsáhlá modernizace parkovacího domu

Nejmodernější inteligentní parkovací systém nabízí nově svým zákazníkům obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko ve Zlíně. Světelná navigace ukazuje v každém patře počet volných míst a směruje k nim řidiče. Díky instalaci rozšířeného kamerového systému navíc posiluje i bezpečnost. Modernizace a revitalizace parkovacího domu si vyžádala investici přesahující tři miliony korun.

Konec kroužení mezi patry a hledání volného parkovacího místa. Obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko investovalo do instalace nejmodernějšího systému s monitoringem volných parkovacích míst pomocí kamer. „Součástí jsou i speciální displeje, které budou v každém patře informovat o volných a obsazených místech a navigovat tak řidiče,“ uvedl ředitel Zlatého jablka Jiří Kratochvíl. Osmdesát kamer rozmístěných po parkovišti a monitorujících všechna parkovací místa navíc přispěje i ke zvýšení bezpečnosti v parkovacím domě.

Investice, která přesáhla částku tři miliony korun, v sobě dále zahrnula revitalizaci všech povrchů a výmalbu celého parkovacího domu. Nově se také pro veřejnost otevírá další podzemní patro, čímž se navýší kapacita parkovacích míst o dalších třicet míst. K dispozici bude i úplně nové centrum ručního mytí.

„Od zahájení provozu parkovacího domu jsme vůbec poprvé upravili ceník parkování. Částku za první a následující hodiny jsme sjednotili. Vyjde tak řidiče na 20 korun za každou hodinu,“ upozornil Jiří Kratochvíl s tím, že parkování ve Zlatém jablku stále patří k nejlevnějším v centru Zlína.

Parkovací dům OZC Zlaté jablko byl otevřený v závěru roku 2007. Aktuálně nabízí na pěti podlažích 270 parkovacích míst pro veřejnost. Od začátku dubna 2015 zde mohou majitelé elektromobilů využívat dobíjecí stanici. Kapacita parkoviště je každý den ve špičku plně vytížená a počet parkujících vozidel se meziročně neustále zvyšuje.

 

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace