1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: VŠE, CO MUSÍTE VĚDĚT O SPF!

Lifestyle blog: VŠE, CO MUSÍTE VĚDĚT O SPF!

Slunce je lék, zásobí nás vitamínem D, díky slunečním paprskům má naše pokožka krásný bronzový nádech a slunečné počasí má také pozitivní vliv na naši dobrou náladu. Ale! Horké sluneční paprsky mají za následek i pigmentové skvrny nebo předčasné stárnutí pleti – tedy vrásky. Pokud ještě stále patříte k těm, co si koupí opalovací krém pouze na dovolenou, máte nejvyšší čas číst dál a zjistit vše důležité o FAKTORU SPF.

Pro mnohé z vás – novinka číslo jedna - používejte krémy s SPF KAŽDÝ DEN! Ano, a celoročně. Sluníčko svítí i v zimě. Mnoho z nás si myslí, že důležitá je hlavně hydratace pleti. Ta je nezbytná bez ohledu na věk nebo roční období, stejně důležitá je ale i ochrana pleti před sluncem.

Až si tedy budete vybírat DENNÍ KRÉM NA PLEŤ, dívejte se na to, zda má SPF. To by mělo být ideálně v rozmezí 30 až 50. Co to znamená? Že váš pobyt na sluníčku může trvat 30 až 50krát déle, než se vaše pokožka spálí.

Máte otázky? Ptejte se. Výběr denního krému nepodceňujte a zjistěte si informace. Možná vás některé věci překvapí nebo zjistíte, že roky děláte všechno špatně. SPF na noc? Rozhodně ne! Krémy s SPF jsou určeny pouze pro denní použití, na noc se jejich aplikace nedoporučuje, protože by pleť příliš zatěžovaly. Než půjdete spát je důležité pleť důkladně očistit, a naopak ji dodat potřebnou péči. Tyto krémy by naopak měly být hutnější, bohatší a mastnější.

Důležité je si dát pozor, pokud používáte séra na pleť obsahující retinol. Tady je pak nutnost používat denní krém s faktorem SPF 30 a vyšším každý den.

Máte svůj oblíbený krém a nechcete kupovat nový? I tak si můžete ochranu před UVA a UVB zářením dopřát. Řešením je například hydratační fluid Clarins UV PLUS, který chrání pleť před znečištěním a také slunečním zářením. Pleť navíc krásně rozjasní a nanášíte ho na denní hydratační krém. Dalším řešením je CC cream Chanel. Ten má SPF 50 a pleť krásně tónuje a zároveň krásně schová i její nedokonalosti.

Parfumerii Douglas ve Zlatém jablku vám poradí, co je pro vás nejvhodnější a vybírat můžete z několika cenových kategorií. Vyberete si tady i pokud nechcete dát za krém tisíce. My jsme vybíraly pečlivě, skvělé je, že po první návštěvě můžete odejít jen se vzorečkem a doma krém vyzkoušet, a nakonec jsme se vrátily pro náš oblíbený Kiehl's. 

Chcete si dopřát každodenní luxus krásné a zdravé pleti? Starejte se o ni!

HOT TIP: Nezapomínejte i na vaše vlasy. V Parfumerii Douglas jsme našly i sprej s marockým olejem, který vlasy chrání před UV zážením.

Krásné léto,

Petra & Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace