1.jpg, 1,0MB

Zlaté jablko / O centru / Lifestyle blog: Velká knižní nálož

Lifestyle blog: Velká knižní nálož

Milovníkům knih nemusíme tuto tradiční akci představovat. Dvakrát do roka vychází v jeden den hned několik zajímavých knižních titulů. A jaké podzimní novinky přinesl „Velký knižní čtvrtek“, který letos připadl na 19. říjen? Prozkoumejte s námi všechny, které nám zpříjemní dlouhé podzimní večery. Hned 15 novinek můžete koupit v Knihkupectví Luxor ve Zlatém jablku.

O vaši pozornost se budou hlásit tyto knižní hity. A na našem pomyslném žebříčku je na prvním místě kniha Paměť dívky. Annie Ernauxová je jedna z nejvýznamnějších francouzských spisovatelek, držitelka Nobelovy ceny a pokud jste četli její knihu „Roky“, jistě vám udělá velkou radost její další autobiografická kniha, kterou se ve vzpomínkách vrací do doby, kdy jí bylo 18 let.

Kroniku citů slibuje kniha s názvem „Láska v časech nenávisti“. Ta se nám na několika příbězích snaží nebrat naději a ukazuje, že láska si nebere pauzu ani v časech, kdy svět zešílí – skutečné příběhy lásky z období druhé světové války slibují krásné čtení. Chcete-li být napřed a už myslíte i na dárky k Vánocům, určitě se vám bude líbit unikátní velkoformátová dárková kniha fotografií a vzpomínek Sira Paula McCartneyho z přelomového období legendárních The Beatles.
Ta ukazuje 275 dosud nepublikovaných černobílých a barevných fotografií, které autor po téměř šedesáti letech nalezl ve svém archivu. Podobně krásnou knihou je i TOYEN od Andrey Sedláčkové. Toyen je jednou z nejznámějších a nejuznávanějších avantgardních umělkyň na světě a biografie této svobodomyslné malířky a výrazné osobnosti meziválečné umělecké avantgardy, která sama o sobě šířila mnoho mýtů, odkrývá dosud neznámá fakta a zachycuje historii mnoha obrazů.

Mezi knižními novinkami najdete jak tituly pro dospělé, tak i pro děti. Autoři jsou jako už tradičně z Česka i z ciziny. A mimo jiné se můžete těšit na další knihu bývalé první dámy USA Michelle Obamové nebo Josefa Formánka, Pavla Tomeše a dalších.

Rozhodně je z čeho vybírat a nově vydaných knih bude s obdobím přicházejících Vánoc ještě přibývat.

Krásné čtení!

Petra & Bára

Komentáře

Přidat komentář



načítám ...
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace